Dropbox Family-abonnement: een overzicht (2024)

Het Dropbox Family-abonnement heeft 2 TB opslagruimte die kan worden gedeeld met maximaal zes leden van 13 jaar (in de VS) of 16 jaar (rest van de wereld) en ouder. Met Dropbox Family kunnen jij en je gezin veilig materiaal ordenen en delen, zoals foto's, video's en belangrijke documenten.

Met Dropbox Family hebben alle leden hun eigen Dropbox-account. Ze kunnen hun eigen bestanden en mappen beheren en beslissen wat ze willen delen met andere gezinsleden. Eén persoon, de gezinsbeheerder, beheert de facturering en lidmaatschappen voor het hele Family-abonnement.

Dropbox bewaart je bestanden online, in de cloud. Alle leden van een Family-abonnement kunnen vanaf elk apparaat bestanden en mappen die zijn opgeslagen in hun Dropbox-account, openen en delen met de Dropbox-desktopapp, de mobiele app of op dropbox.com.

Functies van Dropbox Family

Gebruikers van Dropbox Family krijgen toegang tot de gedeelde map 'Gezinsruimte' en tot dezelfde functies die beschikbaar zijn in zowel het Dropbox Basic- als het Dropbox Plus-abonnement.Deze functies zijn ideaal voor het ordenen, delen en beschermen van de belangrijke bestanden van je gezin, zoals documenten en foto's.

"Gezinsruimte"
De map "Gezinsruimte" is een plek waar je gezin allerlei soorten bestanden kan ordenen en openen, van ontvangstbewijzen en belastingdocumenten tot foto's en huiswerk. Alle leden van het Family-abonnement krijgen automatisch toegang tot de bestanden en mappen die je uploadt of maakt in de map Gezinsruimte.

Alleen-online bestanden en mappen
Met alleen-online bestanden en mappen kun je ruimte besparen op de harde schijf van je computer. Materiaal dat is opgeslagen als alleen-online, is toegankelijk via dropbox.com, de Dropbox desktop-app en de mobiele Dropbox-app, mits je bent verbonden met internet.

Dropbox Vault
Dropbox Vault is een functie waarmee je in Dropbox een locatie kunt maken met een extra beveiligingslaag voor je gevoeligste bestanden. Je kunt je kluis delen met vertrouwde contactpersonen en deze openen overal waar je Dropbox gebruikt, net als bij een Dropbox-map.

Dropbox Passwords
Dropbox Passwords is een mobiele app en browserextensie van Dropbox die je wachtwoorden opslaat en synchroniseert op al je apparaten. Je kunt Dropbox Passwords gebruiken om de gebruikersnamen en wachtwoorden van je account op te slaan, voorstellen voor nieuwe wachtwoorden te genereren, de gegevens op al je apparaten te synchroniseren, en ze automatisch te laten invullen wanneer je je aanmeldt bij websites en mobiele apps.

Dropbox Backup
Met Dropbox Backup kun je automatisch back-ups maken van belangrijke mappen van je computer of externe harde schijf naar Dropbox. Je kunt met Dropbox Backup ook je bestanden en mappen terugzetten van een back-up naar een nieuwe computer.
Je hebt hier toegang tot de back-ups van je bestanden en mappen.

Dropbox Paper
Dropbox Paper is een online werkruimte voor documenten waar je tekst kunt bewerken en opmaken en media en andere bestanden kunt ordenen en weergeven. Je kunt Paper gebruiken voor het maken en veilig opslaan van je eigen documenten of om gemakkelijk bestanden te delen met je gezinsleden. Overal waar je Dropbox gebruikt, kun je Paper-documenten maken en openen, dus op dropbox.com, in de Dropbox desktop-app en in de mobiele Dropbox- en Paper-app.

Camera-uploads
Camera-uploadsis een functie waarmee je automatisch foto's vanaf je mobiele apparaat uploadt naar je eigen Dropbox-account. Wanneer je camera-uploads hebt ingeschakeld, worden je foto's geüpload naar een map met de naam "Camera-uploads". Je kunt deze map overal openen waar je Dropbox gebruikt. Net als de andere bestanden in je Dropbox-account kunnen foto's eenvoudig worden verplaatst en gedeeld.
Opmerking: de foto's die je uploadt naar je account, worden niet automatisch gedeeld met de andere leden van het Family-abonnement.

Zoeken in volledige tekst
Met Zoeken in volledige tekstkun je bestanden niet alleen op bestandsnaam vinden, maar ook op trefwoord en bestandstype. Je kunt zoeken naar bestanden en mappen in je eigen Dropbox-account en naar materiaal dat met je is gedeeld door andere gezinsleden. Je kunt overal waar je Dropbox gebruikt zoeken in volledige tekst.

Bestandsherstel
Versiegeschiedenis van bestandenis een functie waarmee jealle bestandsbewerkingen of -verwijderingen van de afgelopen 30 dagen kunt terugdraaien. Met een aparte tool,Dropbox Rewind, kun je een groot aantal wijzigingen ongedaan maken of je hele Dropbox-account terugzetten naar een eerdere toestand. Je kunt alleen bestanden en mappen herstellen, terugzetten en terugdraaien vanuit je individuele account op dropbox.com.

Extern verwijderen
Extern verwijderenis bedoeld om je gegevens te beschermen op een verloren of gestolen apparaat. Met Extern verwijderen wordt de hele Dropbox-map van een apparaat gewist wanneer het de volgende keer verbinding maakt met internet. Je kunt de optie voor extern verwijderen alleen gebruiken op dropbox.com.

Beveiliging
Dropbox is ontworpen met meerdere beveiligingslagen om je bestanden te beschermen. Om je account te beschermen kun je als extra maatregel ook tweestapsverificatie inschakelen. Dit wordt ook wel tweefactorauthenticatie of 2FA genoemd. Met tweestapsverificatie moet je naast je wachtwoord ook een beveiligingscode opgeven wanneer je je aanmeldt bij je account of een nieuw apparaat koppelt. Je kunt tweestapsverificatie alleen inschakelen op dropbox.com, en je moet een mobiel apparaat hebben waarop je beveiligingscodes per sms of via een authenticatie-app kunt ontvangen.

Dropbox Family-abonnement: een overzicht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.